Waadklank, secretariaat: Boskrânne 13, 9036KX MENAAM

 secretariaat@waadklank.nl (0518-451887)

Evenementen NoordwestFryslân

[LINK] Muziek en Concert agenda

Sinds afgelopen jaar zijn we een projectgroep voor de Cultuuragenda gestart. Zichtbaarheid en daarmee een overzichtelijke planning van de Waadhoekse culturele activiteiten, evenementen, concerten, workshops, tentoonstellingen etc. is een van de onderwerpen van gesprek.

Wat we hebben ontdekt, is dat velen niet bekend zijn met het kosteloos delen van jullie evenement op de website(s) friesland.nl en oudezee.nl. Een zichtbare kans, dus laat jullie activiteiten dus zien! De voordelen:

  • een groot bereik en meer zichtbaarheid;
  • meer naamsbekendheid;
  • meer (unieke) bezoekers;
  • kans op nieuwe leden/sponsors;
  • inspirerend;
  • weten van elkaar wie wanneer wat doet, evenementen beter plannen;
  • stimuleert samenwerking en verbinding;
  • kosteloos.

Je kunt een widget vanuit de site op je eigen site plaatsen. Meer weten hierover? Neem contact op met [Stichting Bestemming Noardwest]. Via onderstaande link kunt snel en eenvoudig een evenement invoeren in de toeristische database van Friesland. Jouw evenement wordt dan automatisch in de database geladen. De redactie doet nog een check en zet het online. Snel en effectief. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op oudezee.nl/evenementenkalender. Meld hier jouw evenement aan [AANMELDEN EVENEMENT]

Vorig jaar hebben we ook het aanklikfonds van Stichting Bestemming Noardwest in de nieuwsbrief opgenomen. Hier heeft ook de cultuurveld dankbaar gebruik van gemaakt en gehonoreerd gekregen. Dit fonds is dus zeker de moeite waard om te raadplegen bij jullie plannen.

Meer nieuwsbrieven van onze Cultuur Makker, zie de [WEBSITE]
Overzicht [MUZIEK en CONCERTEN]

Bron De Cultuur Makker
Meer cultuur in de gemeente Waadhoeke, zie overzicht en links op de [STARTPAGINA-WAADHOEKE.NL]


 Evenementen Noordwest

Lenteconcert 2023 - Zondag 2 april nodigen we je van harte uit voor ons Lenteconcert! Het wordt een gezellige middag met een gevarieerd programma. Zo reizen we af naar een tropisch eiland,poster lentecon 60913263 bc Medium kun je genieten van bekende filmmuziek inclusief beelden en ontbreekt de traditionele mars natuurlijk niet.

Het concert start om 15:30 uur in de gymzaal aan de Greatebuorren in Menaam.
Inloop vanaf 15:00 uur.
Entree is gratis en reserveren is niet nodig.

Graag tot zondag 2 april!


Meer informatie is te viden op de [website] van de Brassband Halleluja Menaam.
Bron: Brassband Halleluja Menaam

Nij Altoenae maart 2023 - Beste (oud) leden & (ere)leden van Christelijke brassband 'Blaast de Bazuin'Uitnodiging jubileumconcert Large

In 2022 bestond 'ôns' korps 70 jaar en dat willen wij graag op 11 maart 2023 vieren met een jubileumconcert. Tijdens dit jubileumconcert worden leden, oudleden, jeugdleden en fans meegenomen op een reis langs al onze hoogte punten van de afgelopen 70 jaar.

Het programma is 'metnander samengesteld. Per hoogtepunt hebben wij bijpassende muziek gevonden. We hopen op een mooie, muzikale avond, waar bij we mooie herinneringen kunnen ophalen aan 70 jaar Blaast de Bazuin.

KERK TUSSEN DE DIJKEN NIJ ALTOENAE
ZATERDAG 11 MAART 2023, 19.30 UUR
€10,- ENTREE INCL CONSUMPTIE EN TAART
T/M 12 JAAR GRATIS


 Bron: Blaast de Bazuin

Foto Advendo Franeker Fotograaf Guido Hibma MediumDe Stim fan Waadhoeke - Na een jubileumjaar waarin Advendo flink heeft uitgepakt en hun publiek keer op keer heeft vermaakt met leuke muziek en leuke concepten, is voor het Franeker harmonieorkest weer een jaar aangebroken dat weer iets meer zal lijken op een ‘normaal’ jaar. Toch staan er al weer leuke dingen op het programma en liet het orkest onder leiding van Siemen Hoekstra afgelopen zondag al zien het musiceren niet verleerd te zijn door in de Martinikerk een kerkdienst op prachtige wijze te begeleiden.

Na ruim twee maanden van relatieve rust (het laatste optreden was bij de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Waadhoeke) was de kerkdienst het startschot voor wat er de komende maanden komen gaat, te beginnen met De Stim van Waadhoeke op zaterdag 1 april in de Koornbeurs. Dan zal het orkest lokale zangtalenten in de gelegenheid stellen om een onuitwisbare indruk achter te laten. 12 zangtalenten zullen dan namelijk, onder begeleiding van het orkest, de kans krijgen om het publiek en de jury – onder leiding van burgemeester Marga Waanders – te overtuigen van hun kunnen.

Met kandidaten van verschillende leeftijden en een afwisselend programma hoopt het orkest het publiek een leuke avond te bezorgen en bovendien de schade van drie jaar geleden te herstellen. Toen zou dit concept eigenlijk al worden uitgevoerd voor een Koornbeurs, die ruim voor aanvang van het concert al stijf was uitverkocht, maar zette Corona op het laatste moment een streep door de rekening. Nu is er dus een herkansing voor een leuke avond voor zowel de deelnemers als het publiek.

Het voorjaarsconcert De Stim van Waadhoeke begint op 1 april om 20:00 uur. De deuren van de Koornbeurs openen om 19:30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Koornbeurs.

Foto: Guido Hibma
Bron PR Advendo Franeker [WEBSITE]


 

Foto Imre de Beer op trombone fotograaf Guido Hibma MediumZaterdag 25 maart is het zover. Dan kunnen jeugdige muzikanten uit de gemeente Waadhoeke hun kunsten laten horen tijdens het jeugdfestival dat wordt georganiseerd door Seewyn en Waadklank.

Alle muzikanten tot en met 18 jaar kunnen meedoen. Of je nu lid bent van een vereniging of alleen muziekles hebt, dat maakt niet uit. Deelnemen kan zowel als solist of met een klein ensemble. Ook is het mogelijk om met pianobegeleiding te spelen.

Deelnemers worden beoordeeld door een vakkundig jurylid en maken kans op een mooie prijs in verschillende categorieën en een overallprijs als Waadhoeketalent van het jaar. Dit laatste is niet voorbestemd aan die solist die op het hoogste niveau speelt maar juist die solist die in zijn/haar categorie met veel plezier en overgave de jury weet te overtuigen van een toekomstig talentvolle muzikant.

 Opgeven voor het jeugdfestival kan tot en met 11 maart via www.waadklank.nl.

Hier is ook meer informatie te vinden. Het jeugdfestival wordt gehouden op zaterdag 25 maart vanaf circa 10:00 uur in MFC ‘Ons Huis’ te Sint Annaparochie

[AANMELDING GESLOTEN]
solist of ensemble
naar de [Flyer - Poster] in pdf


Foto: Imre de Beer op trombone - fotograaf Guido Hibma
Video met dank aan Omroep Zilt.Naar het [artikel] op Omroep Zilt (https://omroepzilt.nl/https://omroepzilt.nl/)

 

MENAAM maart 2023 - Constantia Menaam geeft op zaterdag 1 april een bijzonder concert: Classic meets Comedy.Poster DEF Large

De naam zegt het al, het wordt een mix van onze muziek en optredens van de comedians Jacob Hiemstra, Erik Boddeüs en Vincent Matthijsse. Jacob Hiemstra die ook nog bas speelt, zal naast zijn komische optreden ook als solist optreden bij ons orkest.

Kom genieten van een afwisselend avondje uit!

Het optreden is in de gymzaal aan de Greatebuorren 6 in Menaam en begint om 20.00 uur.
De entree is € 7,50 (kinderen tot 12 jaar gratis).
In de pauze krijgt u gratis een drankje.

Bestel (en betaal) nu alvast uw kaarten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan hebt u bij de entree geen gedoe met contant geld. U kunt namelijk niet pinnen. Contant geld is wel handig als u na het optreden nog even blijft voor een drankje.


Bron: PR Constantia Menaam

De Sternse Drumline is niet meer weg te denken uit de activiteiten van Showband Sternse Slotlanders uit Franeker. Een prachtig concept waarbij publiek wordt vermaakt met slagwerk in muziek én show.

Foto 1 BC Medium

Afgelopen jaar zijn door de Sternse Drumline diverse optreden verzorgd in Franeker en omstreken. In juli 2022 is zelfs een demonstratie verzorgd tijdens het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Ook voor 2023 staan alweer diverse optredens gepland.

De Sternse Slotlanders uit Franeker willen het concept drumline ook toegankelijk maken voor kinderen vanaf 8 jaar. Hiervoor wordt op vrijdag 24 februari 2023 een workshop junior drumline georganiseerd in het Clubgebouw Kleyenburg (Noorderbolwerk 4 te Franeker) van 18:30 tot 20:00.

Schuilt er in je zoon of dochter een slagwerker of wil hij of zij het gewoon een keer proberen? Kom langs tijdens de workshop junior drumline. Slag je slag!

Foto 2 BC Medium Foto 3 BC Medium